El fruit és el resultat de la transformació
del ovari desprès de la fecundació. Té com a objectiu protegir a la llavor fins
la seva maduració i facilitar la seva dispersió. En alguns casos entren a
formar part del fruit altres teixits al ovari.

-
Epicarpi: És la part exterior,
anomenada pell o càscara.
-
Mesocarpi: és la part mitjana,
algunes vegades es prima i seca, però també a vegades gruixuda i carnosa.
-
Endocarp: És la par interior. Pot
ser: membranosa, llenyosa, sucós,etc.
Per la seva consistència els fruits poden ser:
-
Secs: Són sucosos al principi, i
es sequen quan maduren.
-
Carnosos: Són sucosos en la
maduració.
Fruit simple, és aquell que prové d’una flor
que té un ovari únic, que a la seva vegada pot procedir d’un sol carpel o de
varis carpels units.
Fruit agregat, és aquell que prové d’una flor
que té els carpels separats, i de cada ovari surt un “fruitet “
c vhdfwbvhffwhvvwjhhfwvvvvvvvvvvqkjwbevvyvfhklbveoutv
ResponElimina