dijous, 19 de gener del 2012

Cicle del desenvolupament de les angiospermes:

Les angiospermes són plantes on els seus òvuls està tancat a l’ovari. Els òrgans reproductors són les flors. El esporòfit, que és un arbre, una mata o una herba es la generació diploide. En aquest es formen unes estructures especialitzades on transcorre ix la meiosi, amb la reducció del nombre de cromosomes, donen lloc a les meiòspores, que són haploides. Aquestes al dividir-se originen el gametòfit, haploide, on es diferencien unes estructures que donen lloc a les gàmetes.

Les meiòspores masculines ( micròspores ) originen el gametòfit masculí, que es el gra de pol·len. La pol·linització consisteix en el trasllat dels grans de pol·len des de els estams dins els carpels. Els agents pol·linitzadors més importants  són el vent i els animals.

Quan el gra de pol·len cau sobre el estigma d’una flors de la mateixa espècie té una prolongació que s’introdueix per el forat del estil, arriba al ovari i penetra l’òvul. Al final de aquesta prolongació es forma una estructura reproductora que origina les gàmetes masculines. Cada gra de pol·len dona lloc a dos gàmetes masculines.

Les meiòspores femenines originen el gametòfit femení, que es el sac embrionari –situat al cos central del òvul- que al madurar dona lloc a la gàmeta femenina, anomenada ovocèl·lula.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada