dijous, 22 de desembre del 2011

Morfologia de l'arrel:

L'arrel consta de les següents parts:
-Còfia: És una espècie de didal situat a l'extrem inferior, s'encarrega de protegir al meristema apical dels cops que es pot donar contra el sòl.
-Zona de creixement: En ella té lloc el creixement de les cèl·lules que es formen en el meristema apical.
- Zona pilífera: Conté nombrosos pèls, curts i fins que absorbeixen l'aigua i les sals minerals. Aquesta zona es trasllada contínuament fins el extrem de l'arrel, ja que l'activitat dels pèls absorbents dura uns pocs dies. En la proximitat de la zona de creixement es van formant contínuament nous pèls absorbents, al mateix temps que els més allunyats de la zona moren i es desprenen.
- Zona suberosa: És la zona més pròxima a la base de la tija. Està recoberta de súber, que substitueix als pèls absorbents quan aquests s'han desprès. En aquesta zona es formen les arrels laterals.

Nòduls radicals i micorizes:
Les plantes utilitzen el nitrogen contingut en el sòl, però no poden utilitzar directament el nitrogen de l'aire. Només algunes plantes poden fer-ho per mitjà d'alguns microorganismes que viuen en simbiosi amb elles. El microorganisme simbiont envaeix l'arrel de la planta a través dels pèls absorbents provocant una proliferació dels teixits interns ( Nòduls radicals ) , on el microorganisme absorbeix el nitrogen atmosfèric amb l'ajuda de l'energia subministrada per la planta.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada